Geen Formule 2 in 2013

Peterselieman

Er zullen volgend jaar geen races in de Formule 2 gereden worden, zo is gisteren bekendgemaakt. Hiermee komt na vier seizoenen alweer een einde aan de raceklasse die de concurrentie met de duurdere maar meer aanzien hebbende GP2 Series aan moest gaan.

De Formule 2 werd in 2008 weer in het leven geroepen als goedkoop alternatief voor de GP2. Waar in de GP2 een seizoen meer dan een miljoen euro kan kosten was dit in de door MotorSport Vision geleide Formule 2 een stuk minder. In die vier jaar tijd gingen Andy Soucek, Dean Stoneman, Mirko Bortolotti en Luciano Bacheta er in de door Williams ontworpen bolides met de titels en een Formule 1-test vandoor. Zij hebben door verschillende redenen echter problemen om hun autosportloopbaan op een hoog niveau voort te zetten.

Organisator Jonathan Palmer: "De Formule 2 werd gelanceerd in een tijd van globale recessie, maar we hebben altijd sterke coureurs gehad en de races waren altijd erg competitief. De Formule 2 bood de deelnemers waar voor hun geld. Het is echter duidelijk dat de coureurs inmiddels weinig trek hebben in een kampioenschap waarin maar één team opereert. In samenspraak met de FIA hebben we dan ook besloten dat het meer zin heeft als de Formule 2 in de toekomst meerdere teams zou hebben."

Het kampioenschap maakte in 2009 een doorstart met 24 auto's. Dit seizoen streden slechts maximaal zeventien coureurs om de titel. Voor 2013 waren de vooruitzichten nog minder, omdat concurrerende klassen er alles aan gedaan hebben om aantrekkelijker te worden. Daarom wordt voorlopig de stekker uit de Formule 2 getrokken.