Duurste Kerstdiner aller tijden onder de hamer

Borizzz

Aanstaande dinsdag kan iedereen die iets bijzonders wil voor de aanstaande Kerstdagen zijn slag slaan in Londen. Er wordt een exclusief Kerstdiner geveild om je vingers bij af te likken. Het mag ook wat kosten: de veilig start bij een lieve 154.000 euro.

Maar dan heb je ook wat: Voor dit geld wordt om te beginnen een fles champagne geserveerd ter waarde van 45.794 euro die voor de Eerste Wereldoorlog werd gebotteld. Er is ook kaviaar ter waarde van 6.189 euro en alsof dit niet genoeg kost staat ook  de duurste watermeloen ter wereld van 3.218 euro op het menu.
Als kers op de taart maakt chefkok Ben Spalding een gerecht  dat onder andere bestaat uit witte truffel, een zeldzaam soort kalkoen en filet van Wagyurund omhuld met een blad van eetbaar goud. Het geheel wordt besprenkeld met peperdure pistachenoten.

Helaas is er slechts één maaltijd verkrijgbaar, maar daarvan kunnen dan vier mensen hun buikje rond eten. De maaltijd wordt bij de koper thuis bereid op 1e Kerstdag. De chefkok heeft zijn sporen verdiend door te koken voor de altijd kritische Gordon Ramsey en Heston Blumenthal. De website VeryFirstTo biedt dit culinair hoogstandje aan. "Dit menu is enkel voor rijke smaakpapillen, maar het zal een buitengewone verwennerij zijn."