Sponsor redt Nederlandse basketbalploeg

Peterselieman

Het Nederlandse basketbalteam kan toch internationale wedstrijden blijven spelen. De basketbalbond NBB en de Federatie Eredivisie Basketball FEB hebben Sport1 gestrikt als sponsor. De betaalzender prijkt de komende twee jaar op de shirts van Oranje en zal daarnaast de wedstrijden van het mannenteam live gaan uitzenden.

Door de steun van Sport1 kunnen de Nederlandse basketballers deelnemen aan de EK-kwalificatiewedstrijden. De loting voor dat toernooi is zaterdag.

De basketbalbond NBB maakte vorige week bekend dat het zo'n vijf ton moet bezuinigen, waardoor er geen geld meer was voor de nationale ploeg en Oranje onder 20 jaar. De andere jeugdteams zouden wel blijven bestaan.

Sport1 zendt momenteel alleen duels uit van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA en de Euroleague basketbal. "Alhoewel dit internationaal topbasketbal betreft, dragen we ook het Nederlands basketbal een zeer warm hart toe", zegt vicepresident van de sportzender Wil Moerer.

"Met Sport1 als sponsor kan het Nederlandse basketbal weer vooruitkijken en wordt voorkomen dat we straks geen nationaal team meer kunnen laten deelnemen aan internationale wedstrijden."