[CT] Oranjemannen naar halve finale na zege op Nieuw-Zeeland

Boris (borisz)

De Nederlandse hockeymannen hebben op overtuigende wijze de halve finale van de Champions Trophy bereikt. In Melbourne werd Nieuw-Zeeland met 2-0 verslagen.

Nieuw-Zeeland zorgde voor het eerste gevaar door al snel een strafcorner te halen, maar Oranje trok daarna meteen het initiatief naar zich toe en creëerde een paar kansen en versierde een strafcorner. Een Nederlandse treffer hing in de lucht en viel dan ook in de dertiende minuut. Invaller Glenn Schuurman haalde een strafcorner, die door Jeroen Hertzberger in het doel werd gepusht: 1-0.

Vijf minuten later kwam Nederland goed weg toen Simon Child de bal voor het intikken had, maar hopeloos miste. Daarna waren er nog kansen voor beide ploegen, maar gescoord werd er in het vervolg van het eerste bedrijf niet meer, waardoor de Oranjemannen met een kleine voorsprong gingen rusten.

Na de pauze ging Nederland door met aanvallen en na een kleine tien minuten viel dan eindelijk de 2-0 waar de ploeg van bondscoach Paul van Ass zo naar verlangde. Sander de Wijn zorgde voor de schitterende assist en Billy Bakker schoot keurig raak.

Het bleek de beslissing van de wedstrijd, want de Kiwi’s waren niet bij machte om Oranje nog serieus onder druk te zetten. Er waren nog wel wat Nieuw-Zeelandse kansjes, maar de betere kansen vielen aan de andere kant te noteren. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor het bij 2-0 bleef. Nederland treft in de halve finale Pakistan, waar eerder dit toernooi met 3-1 van werd gewonnen.