Hitman-Facebook game erg dom idee

Doctor_Neo_Cortex

Square Enix dacht niet na. Square Enix dacht totaal niet na. Gisteren vertelden we dat Square Enix een app had gemaakt voor Facebook waarin je 'hits' kan plaatsen op vrienden, als promotie voor Hitman: Absolution. Dat heeft ongeveer een uur geduurd voordat de game offline ging.

Het begon waarschijnlijk als een leuk idee: Hitman persoonlijk maken door contracten te schrijven voor je vrienden. Zo weten meer mensen dat er een nieuwe Hitman-game aankomt, mensen vinden het leuk: gelach alom. Behalve bij de persoon die het berichtje krijgt.

Er stond namelijk ook een motivatie bij elk contract. Zo kon je worden omgelegd omdat je 'lelijke make-up' ophebt of een 'lelijke lach'. Ook 'grote oren' of het aanhebben van een te nauwe broek waardoor vet over de rand komt is een goede reden om vermoord te worden door Agent 47. Als meest pijnlijke reden kon er zelfs staan dat 47 achter je aankwam omdat je, en ik citeer, 'small tits' hebt. Al met al niet iets wat je jouw vrienden aan wil doen.

Square Enix heeft aangegeven dat ze 'te ver zijn gegaan'. Ook hebben ze verteld dat het de bedoeling was dat alleen de verstuurder en ontvanger het bericht zouden krijgen en dat ze besloten hebben om te stoppen met de Facebook-game omdat mensen erover hebben geklaagd. En dat is hun goed recht.