R. Koeman verlengt bij Feyenoord

Boris (borisz)

Ronald Koeman heeft zijn contract bij Feyenoor met een jaar verlengd. De nieuwe verbintenis loopt nu tot 1 juli 2014. Feyenoord behaalde onder Koeman voor het eerst sinds elf jaar de tweede plaats in de competitie en ook in het huidige seizoen doen ze mee om de prijzen.

De clubleiding van Feyenoord wilde graag verder met Koeman vanwege de prestaties, maar ook om door te gaan met het ontwikkelen en opleiden van de talenten bij Feyenoord. "Vanaf het eerste moment was duidelijk dat zowel Ronald als wij hetzelfde voor ogen hadden: een verlenging met nog eens een jaar", verklaart technisch directeur Martin van Geel, die aangaf dat binnenkort nog een feestelijk tekenmoment zal worden georganiseerd. "Als je allebei wilt en ook nog eens hetzelfde blijkt te denken over wat voor beide partijen goede voorwaarden zijn, kan het opeens heel snel gaan", aldus Van Geel die samen met algemeen directeur Eric Gudde de gesprekken met Koeman en diens zaakwaarnemer voerde.

Ronald Koeman is net als de Feyenoord-leiding blij dat partijen het zeer snel eens zijn geworden over verlenging van zijn contract. "Ik heb al meermalen gezegd dat ik het hier bij Feyenoord ontzettend naar mijn zin heb. Omgekeerd heeft ook de clubleiding openlijk aangegeven en laten blijken graag langer met mij door te willen. Dan is er dus weinig om ingewikkeld over te doen."

De afgelopen dagen verlengde Feyenoord ook al de contracten met de jeugdige talenten Jean-Paul Boëtius en Tony Vilhena. "het is al met al een hectisch maar mooi weekje zo", lacht Van Geel. "Ik ben er van overtuigd dat we op deze manier hele belangrijke stappen hebben gezet om niet alleen de rest van dit seizoen, maar ook de jaargang 2013-2014 vol vertrouwen tegemoet te kunnen zien."