MegaDrive RPG naar Wii U en Ouya

Roy

De MegaDrive-game Pier Solar verschijnt ook voor Wii U en Ouya nadat de game op Kickstarter zo populair bleek te zijn. De makers gaan dus het spel voor een heleboel platformen uitgeven, naast de oorspronlijk geplande Xbox 360 en pc-releases.

Pier Solar is een game die door de makers bij WaterMelon gemaakt is voor de oude 16-bits MegaDrive van SEGA. De game verscheen in december 2010 en maakte gebruik van de MegaCD uitbreiding. Nadat de game goed werd ontvangen door pers en gamers werd de vraag naar een release voor pc en Xbox 360 zo groot dat men besloten heeft om Kickstarter in te schakelen. Als er genoeg geld opgehaald werd zou de game verschijnen voor pc, Mac, Linux, Dreamcast en Xbox 360. Dit doel is al een flinke tijd terug behaald.

Omdat men maar geld bleef doneren zijn er nieuwe doelen gesteld door WaterMelon en zijn inmiddels ook releases voor Android en Ouya veilig gesteld. In de nieuwste update vertelt WaterMelon dat de game zelfs naar de nieuwe console van Nintendo, de Wii U, gaat komen.

Wil je ook nog doneren, en daarmee één van de extra's als een soundtrack of limited edition scoren, dan moet je snel zijn. Het project op Kickstarter loopt nog zes uur.

Pier Solar

Ook is er al een video van de game in beweging op verschillende platformen