Van der Garde: "Nog geen nieuws"

Peterselieman

Giedo van der Garde weet nog steeds niet of hij komend seizoen in de Formule 1 erbij zal zijn. De Nederlander is in gesprek met Caterham dat hem snel zou gaan bevestigen voor 2013, maar de elfde plaats van Vitaly Petrov in Brazilië kan ervoor gezorgd hebben dat de kaarten opnieuw geschud gaan worden.

Van der Garde sprak met Formule1.nl. "We hadden gehoopt vorige week duidelijkheid te krijgen, maar Caterham heeft de beslissing naar voren geschoven. Zij hebben tenslotte de macht, wij kunnen niets anders doen dan afwachten. Gelukkig heb ik genoeg te doen. We zijn onlangs verhuisd, dus zijn er zijn in huis nog genoeg zaken te regelen. Daarnaast heb ik nu eindelijk tijd om iedereen weer te zien. Daar geniet ik van en geeft me afleiding. Maar als het goed is, hebben we binnen twee weken duidelijkheid."

Caterham racete dit seizoen met Petrov en Heikki Kovalainen. Zeker is wel dat tenminste een van hen het veld moet gaan ruimen, want het team heeft Charles Pic voor komend seizoen al vastgelegd. Voor de Kerstdagen zal duidelijk worden wie het tweede zitje zal gaan bezetten.