Sneijder weigert aangepast contract bij Inter

static

Wesley Sneijder ziet geen enkele reden om een nieuw contract bij Internazionale te ondertekenen. De aanvoerder van Oranje heeft dat maandag aan de clubleiding laten weten, tijdens een gesprek waar ook zijn manager Sören Lerby bij aanwezig was. "Op deze manier is er voor mij weinig reden om bij te tekenen", zei Sneijder in een verklaring van zijn management.

De 28-jarige Utrechter ligt nog tot de zomer van 2015 vast in Milaan. De clubleiding wil die verbintenis met 1 jaar verlengen, maar dan wel voor hetzelfde totale salaris als in zijn huidige contract. Inter lijkt Sneijder onder druk te zetten door hem al wekenlang buiten de selectie te houden. "Hoe kan ik in deze positie, waarin ik niet speel en sterker nog, niet eens bij de selectie zit een nieuw verslechterd contract accepteren?"

Sneijder hervatte begin vorige maand de training na een bovenbeenblessure. Trainer Andrea Stramaccioni heeft de spelmaker echter nog steeds niet opgenomen in zijn wedstrijdselectie, naar eigen zeggen op sportieve gronden. Technisch directeur Marco Branca zei echter vorige week dat Sneijder niet speelt zolang hij zijn aangepaste contract niet tekent. "Vervolgens wordt mij vandaag door dezelfde persoon verteld dat de keuze van de opstelling volledig door de coach wordt bepaald, los van de situatie die er nu speelt", aldus Sneijder.