Aanklager eist forse straffen voor Chery en Gouweleeuw

Frank (franklop)

De aanklager betaald voetbal heeft vier duels schorsing (waarvan één voorwaardelijk) geëist tegen Tjaronn Chery naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Twente. Chery beging in het duel met Twente een overtreding op Robbert Schilder en toonde zich na afloop schuldbewust.

"Ik schatte de situatie met Robbert Schilder verkeerd in. Eigenlijk was ik gewoon te laat, waardoor ik hem op de enkel raakte. De scheidsrechter kon daarvoor inderdaad de rode kaart geven. Eerlijk gezegd was die wel terecht", aldus Chery tegen Eredivisie Live. De aanklager betaald voetbal heeft maandag een straf van vier duels geëist, waarvan één voorwaardelijk. Als Chery deze straf accepteert dan betekent het dat de middenvelder dit kalenderjaar niet meer in actie komt voor de Hagenaren.

Ook Jeffrey Gouweleeuw kreeg afgelopen weekeinde een rode kaart. De verdediger van sc Heerenveen werd in het duel met Willem II vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd en kreeg een voorstel van drie duels, waarvan één voorwaardelijk. Beide spelers hebben tot dinsdag 12:00 uur om te reageren op de voorstellen.

Heracles Almelo-speler Marko Vejinovic kwam er een stuk genadiger vanaf. De middenvelder kreeg in het duel met FC Groningen rood omdat hij arbiter Higler zou hebben beledigd. De aanklager heeft de speler echter een voorwaardelijke schorsing van één duel opgelegd.