Paus gaat twitteren via @pontifex

Ser_Ciappelletto

De paus heeft al even de bedoeling om met de tijd mee te gaan. Nadat hij begin dit jaar z'n eerste tweet verzond via een account van het Vaticaan, heeft hij nu zijn eigen Twitternaam: @pontifex.

Volgens communicatieadviseur Greg Burke is de naam niet alleen gekozen omdat het 'paus' betekent in het Latijn, maar ook omdat de letterlijke vertaling 'bruggenbouwer' is. Ongetwijfeld is het ook een hommage aan de heidense priesters die de titel eerder droegen, van wiens religies het katholicisme zoveel gejat heeft.

Naast de hoofdaccount in het Engels, zijn er ook accounts in het Duits, Spaans, Portugees, Frans, Italiaans, Pools en Arabisch. Daarmee gaat deze goede herder antwoorden op geloofsvragen van zijn kudde. Volgens Burke gaat Benedictus XVI zo vaak hij wil tweeten.

Dat hij nog steeds populair is bleek wel toen de naam bekend gemaakt werd: direct werd hij door honderden mensen per minuut toegevoegd. Alle FOK!kers die nu de onweerstaanbare drang voelen om met de paus te communiceren, kunnen gebruik maken van de hashtag #askpontifex.

Het twitteraccount past in een algehele modernisering van de communicatie die het Vaticaan begonnen is, met als doel meer mensen te bereiken met hun blijde boodschap. Wanneer het Vaticaan begint met een algehele modernisering van hun denkbeelden, die veelal uit de oudheid en middeleeuwen stammen, is niet bekend.