Bijzondere vertoning Vertigo in EYE

René (MrManiak)

Op 7 december aanstaande leidt Kees ’t Hart een bijzondere vertoning in van de film Vertigo in het EYE Filminstituut Nederland. Dit doet hij ter promotie van zijn meest recente boek over de film.

't Hart schreef onlangs Hotel Vertigo, een literair eerbetoon aan Hitchcock, zijn meesterwerk en het San Francisco van de jaren vijftig. Kees ’t Hart zal vertellen hoe de roman en de film met elkaar verweven zijn.

In Hotel Vertigo raakt de Nederlandse uitwisselingsscholier Vincent van Zandt als manusje-van-alles betrokken bij de crew van Vertigo, waarvoor in augustus 1957 opnames worden gemaakt in San Francisco. Maar alles loopt anders dan hij had gehoopt en hij wordt uiteindelijk op beschuldiging van vandalisme en spionage de Verenigde Staten uit gezet. Na meer dan vijftig jaar keert Van Zandt terug naar de stad die zijn leven heeft getekend. Zijn er nog sporen te vinden van zijn verblijf en van de opnames van Vertigo?

Op vrijdag 7 december om 17.00 uur wordt de film Vertigo vertoond. De film wordt gespeeld vanaf de 70mm-rol, duurt 128 minuten, is Engelstalig en bevat geen Nederlandse ondertitels. Klik voor meer informatie even hier.