'Ramos, Alonso en Casillas niet tegen Ajax'

Niels (DerMeister)

Real Madrid zal tijdens de laatste groepswedstrijd in de Champions League tegen Ajax niet op volle sterkte aantreden. Trainer José Mourinho spaart in ieder geval Xabi Alonso en Sergio Ramos, die bij een eventuele gele kaart de heenwedstrijd in de achtste finales moeten missen.

Hun posities worden waarschijnlijk ingenomen door Raphaël Varane en Luka Modric. Verdediger Alvaro Arbeloa mist het duel tegen Ajax vanwege een schorsing. De Spanjaard werd twee weken geleden tegen Manchester City met een rode kaart van het veld gestuurd.

Verder overweegt Mourinho om doelman Iker Casillas te sparen. Zijn plek onder de lat zal worden overgenomen door de talentvolle Antonio Adan. De kans is wel groot dat Cristiano Ronaldo gewoon van de partij zal zijn.

Real Madrid is samen met groepswinnaar Borussia Dortmund al zeker van de knock-outfase van de Champions League. Ajax is met Manchester City verwikkeld in de strijd om een ticket voor de Europa League. De Amsterdammers hebben op dit moment één punt meer dan City, dat dinsdag op bezoek gaat in Dortmund.