Chivas ontslaat Cruijff als adviseur

Frank (franklop)

De Mexicaanse voetbalclub Chivas Guadalajara heeft Johan Cruijff als adviseur ontslagen. De club bracht zondag een verklaring uit waarin staat dat het contract van Cruijff is beëindigd.

Cruijff was negen maanden geleden in dienst gekomen om te helpen de club weer op het goede spoor te krijgen. De voetballers bereikten de playoffs, maar werden in de eerste ronde uitgeschakeld.

Eigenaar van Chivas Jorge Vergara huurde Cruijff in. Hij zei destijds dat de voetbalgrootheid een contract van drie jaar heeft gekregen als deeltijdadviseur. Cruyff wees er toen op dat geduld nodig is en liet verder weten dat hij niet de trainer van de club wilde worden.

Op zijn advies werd trainer Ignacio Ambriz vervangen door John van 't Schip. De club laat weten dat er in de trainingsstaf niets verandert. Chivas heeft elf keer de landstitel veroverd. Dat is vaker dan iedere andere Mexicaanse club. De laatste jaren gaat het echter slechter met de club. Vergara is hard op zoek naar een manier om het nieuwe stadion van de club vol te krijgen.