[Upd] Problemen op ringweg Rotterdam

static

Twee vrachtwagens en een auto zijn maandagochtend bij knooppunt Terbregseplein op elkaar gebotst op de A20. De cabine van een vrachtwagen is in brand gevlogen en de A20 richting Hoek van Holland is hierdoor afgesloten. De ANWB vreest dat dit op de hele ringweg rond Rotterdam voor files gaat zorgen. "Dit gaat zich als een olievlek uitbreiden", verwacht een woordvoerder.

Bij het ongeluk is mogelijk de bestuurder van de auto omgekomen, zegt een politiewoordvoerder. Zij kon hier nog geen uitsluitsel over geven. De vrachtwagen vervoerde voor zover bekend geen gevaarlijke stoffen. Ook de rijbaan in de andere richting is afgesloten. Het is nog niet duidelijk of dat alleen is om de hulpdiensten ter plaatse te laten komen of dat de afsluiting langer duurt.

Eerder werd verwacht dat gladheid in de spits voor problemen zou zorgen, maar dat valt volgens de woordvoerder erg mee. "De dagelijkse files zijn iets langer, maar het loopt nog niet echt uit de hand. De problemen rond Rotterdam zijn een stuk vervelender."

Update 11:15
Ook het verkeer in de avondspits zal worden gehinderd door het dodelijke truckongeval dat maandagochtend bij knooppunt Terbregseplein op de A20 richting Hoek van Holland gebeurde. De vrachtwagen die op een auto botste is geladen met een grondstof voor wasmiddelen. De vrachtwagen kan pas worden weggesleept als de lading is overgepompt, meldt de ANWB.

Bij het ongeval kwam de bestuurder van de auto om. Beide rijbanen waren om 10.30 uur nog afgesloten. De verwachting is dat de rijbaan richting Gouda rond 11.30 uur weer open gaat.

Het overpompen van de lading gaat heel langzaam, zegt een woordvoerder. Waarom dat zo is, is niet bekend. "Maar Rijkswaterstaat verwacht pas om 19.00 uur klaar te zijn. Verkeer kan omrijden via Den Haag over de A13, maar daar staat normaal al file dus dat wordt heel druk. Een andere omleiding is via Gorinchem over de A27. Ook daar staat vaak een file."

De avondspits gaat daarom flinke last hebben van de nasleep van het ongeluk, verwacht de zegsman. In de middag wordt meer natte sneeuw en regen verwacht, maar die is volgens de woordvoerder voor de avondspits uit de drukkere gebieden verdwenen.