Genomineerden bekend voor Sportgala 2012

Niels (DerMeister)

Vanavond zijn de nominaties bekendgemaakt voor het Sportgala 2012. De eretitels worden dinsdag 18 december tijdens het NOC*NSF Sportgala vergeven.

Schaatser Stefan Groothuis, surfer Dorian van Rijsselberge en turner Epke Zonderland strijden om de titel van 'Sportman van het jaar 2012'. Bij de vrouwen zijn zeilster Marit Bouwmeester, dressuuramazone Adelinde Cornelissen, zwemster Ranomi Kromowidjojo en wielrenster Marianne Vos in de race voor de titel van 'Sportvrouw van het Jaar 2012'.

De genomineerde sportploegen zijn de sprinters van het Nederlands estafetteteam 4x100m atletiek, de hockeydames en de 4x100m estafettezwemsters. De strijd om de titel ‘Coach van het Jaar 2012’ gaat tussen Max Caldas (hockey), Daniël Knibbeler (turnen) en Jacco Verhaeren (zwemmen).

De Young Talent Award gaat naar motorcrosser Jeffrey Herlings, BMX-ster Laura Smulders of atleet Tim Dekker. Genomineerd voor de titel van 'Gehandicapte Sporter van het Jaar 2012' zijn Marjolein Buis (rolstoeltennis), Marc Evers (zwemmen), Kathrin Goeken en Kim van Dijk (wielrennen), Mirjam de Koning (zwemmen), Marlou van Rhijn (atletiek), Michael Schoenmaker (zwemmen), het Sonar zeilteam, Lisette Teunissen (zwemmen), Esther Vergeer (rolstoeltennis) en Kelly van Zon (tafeltennis).

Alle genomineerden zijn gekosten door een vakjury uit de sport. Onder meer Pieter van den Hoogenband en Leontien Zijlaard-van Moorsel maken hier deel van uit.