Profvoetballer veegt achterwerk af met geld

Niels (DerMeister)

Liam Ridgewell, een 28-jarige verdediger van het Engelse West Bromwich Albion, heeft de woede van zijn supporters op de hals gehaald. Op een foto, die via Engelse media is verspreid, is te zien hoe hij zijn billen op het toilet afveegt met een stapel bankbiljetten.

In totaal is er op de foto zo'n 1000 pond aan biljetten te zien. Ridgewell strijkt bij WBA een bedrag van 20.000 pond per week op. De foto is genomen in zijn villa, die zo'n 2 miljoen euro kost.

Ridgewell heeft direct na het uitlekken van de foto zijn excuses aangeboden. "Deze foto werd al een hele tijd geleden genomen. Het was als grap bedoeld om een vriend op stang te jagen. Ik had namelijk net een weddenschap met hem gewonnen. De bedoeling was dat alleen hij die foto ooit te zien zou krijgen"

"Helaas is de foto uitgelekt en ik begrijp dat mensen zich gekwetst kunnen voelen door het beeld. Ik verontschuldig me dan ook als ik iemand beledigd zou hebben", aldus het fotomodel.

West Bromwich Albion liet weten geen genoegen te nemen met de excuses van Ridgewell: "De foto heeft de club in een slecht daglicht geplaatst. We zullen deze zaak dus intern onderzoeken. We moeten wel zeggen dat Liam sinds hij 11 maanden geleden naar deze club kwam, zich voorbeeldig heeft gedragen."

Benieuwd naar de foto? Klik hier.


Liam Ridgewell in actie voor West Bromwich Albion (Foto: Pro Shots)