Beckham met Galaxy naar MLS-titel

Boris (borisz)

David Beckham heeft afscheid genomen bij Los Angeles Galaxy met de titel in de MLS. In de finale van de Amerikaanse voetbalcompetitie werd Houston Dynamo met 3-1 verslagen. Omar Gonzalez, Landon Donovan en Robbie Keane scoorden voor LA, van wie de laatste twee uit strafschoppen. Calen Carr had Houston vlak voor rust op voorsprong gezet.

In het eigen home Depot Center waren de betere kansen direct voor LA. Donovan had na twaalf minuten een dot van een kans na een door Beckham opgezette counter, maar hij schoof de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Even later mikte Mike Magee met een kopbal net voorlangs.

Houston nam vervolgens de regie over en kwam kort voor rust op voorsprong nadat Carr aan de buitenspelval was ontsnapt. Kort na rust leek Keane gelijk te maken, maar de Ier stond buitenspel. Nog een keer was Keane dicht bij de gelijkmaker, maar nu oordeelde de scheidsrechter dat Gonzalez in de fout was gegaan voordat de spits de bal kreeg en weer ging de treffer niet door.

Uiteindelijk nam Gonzalez na een uur de gelijkmaker voor zijn rekening. De verdediger torende boven zijn twee bewakers uit en kopte de bal buiten bereik van Houston-goalie Tally Hall binnen. Donovan benutte vervolgens een strafschop na hands van Ricardo Clark en in de blessuretijd werd Keane door Hall neergelegd. De Ier benutte de penalty zelf.

Voor LA, dat zichzelf opvolgt als de kampioen van de MLS, is het de vierde titel en daarmee deelt de club het record van DC United. De Californische club was bovendien vier keer verliezend finalist.