Vermisten na instorten tunnel Tokio

Redactie

Zeker zeven mensen worden vermist nadat delen van een snelwegtunnel in het westen van Tokio zondag instortten. Twee mensen raakten gewond, van wie een lichtgewond. Doordat brand uitbrak konden de hulpdiensten aanvankelijk niet bij de auto's komen die in de tunnel vast waren komen te zitten. De 4,3 kilometer lange tunnel stortte over een lengte van honderd meter in.

Op videobeelden die zijn gemaakt na het blussen van het vuur is te zien hoe brandweermannen een weg door de ingestorte cementen dakdelen hakken om bij de voertuigen te komen. Volgens lokale media is het reddingswerk bij de Sasagotunnel, z'n tachtig kilometer buiten de stad, inmiddels stilgelegd uit vrees dat de tunnel verder instort.

Een vrouw die in een auto in de 4,3 kilometer lange tunnel vast kwam te zitten wist te ontsnappen. Ze zei tegen de hulpdiensten niet te weten hoe het is met de vijf andere mensen die bij haar in de auto zaten. Nog eens twee voertuigen zitten nog vast onder het puin. Daarom wordt er rekening mee gehouden dat zeker zeven mensen nog vastzitten.

Het is nog niet bekend waardoor de tunnel instortte.