Del Bosque: "Grotere verantwoordelijkheid"

donroyco

Spanje is voor de Confederations Cup ingedeeld bij Uruguay, Tahiti en de nog onbekende Afrika Cup-winnaar. Bondscoach Vicente Del Bosque kent de hoge verwachtingen. Del Bosque weet dat van hem en zijn ploeg veel wordt verwacht tijdens het toernooi om de Confederations Cup, in juni 2013 in Brazilië.

De keuzeheer won met zijn selectie de afgelopen twee EK's en het WK in 2010. Verwacht wordt dat ook het de opmaat naar het WK van 2014 wordt gewonnen. Ondanks dat ook Brazilië en Uruguay deelnemen aan de Confdederations Cup, voelt Spanje de druk van presteren.

"Omdat we wereld- en Europees kampioen zijn geworden, hebben we een grotere verantwoordelijkheid", besefte Del Bosque na de loting. "We moeten ons zo goed mogelijk voorbereiden."

De loting in São Paulo bezorgde Spanje een plek in Groep B, met Uruguay, Tahiti en de winnaar van de Afrika Cup, die in januari bekend zal worden. "Uruguay werd vierde op het WK in 2010, elke Afrikaanse ploeg die ik heb gezien was goed en voor Tahiti moeten we respect hebben", aldus Del Bosque over zijn tegenstanders.