Scolari: "WK en Confederations Cup winnen"

donroyco

Luiz Felipe Scolari is voor de tweede keer in zijn loopbaan aangesteld als bondscoach van Brazilië. De oefenmeester begint ambitieus aan zijn taak: hij wil twee prijzen pakken. Wereldkampioen worden en de Confederations Cup winnen, voor minder doet Scolari het niet.

Zaterdag werd Brazilië voor dat laatste toernooi aan Japan, Mexico en Italië gekoppeld. "Onze doelen zijn duidelijk", zei Scolari na de loting. "We willen de Confederations Cup en het WK winnen." De Confederations Cup wordt volgend jaar zomer in Brazilië gehouden. In de groepsfase ontlopen Scolari en zijn Europees- en wereldkampioen Spanje, dat in de andere groep zit. "We zijn ingedeeld in een sterke poule", aldus de bondscoach.

"Dat is fijn, want Brazilianen zijn vaak meer geconcentreerd als ze tegen moeilijke opponenten spelen. Ik denk niet dat Brazilië als topfavoriet aan het toernooi begint, maar Spanje is niet de enige favoriet. Wij willen het toernooi winnen, om zo wat terug te doen voor alle Brazilianen die zo hun best doen om hier een mooi evenement van te maken."