[NBA] Memphis Grizzlies blijven goed presteren

Peterselieman

Memphis Grizzlies blijft in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA uitstekend op dreef. De koploper van de Western Conference versloeg in eigen huis Detroit Pistons met 90-78. Rudy Gay was met achttien punten het schotvaardigst voor Memphis, dat slechts twee nederlagen slikte in veertien duels.

Ook achtervolger Oklahoma City Thunder maakte geen fout en won evenals de Grizzlies voor de vierde keer op rij. Utah Jazz kreeg er met 106-94 van langs. Russell Westbrook speelde met 23 punten, dertien rebounds en acht assists een belangrijke rol. Topscorer was echter ploeggenoot Kevin Durant met 25 punten.

Oklahoma gaat met dertien overwinningen uit zeventien duels gelijk op met San Antonio Spurs, dat niet in actie kwam, maar wel een flinke boete kreeg opgelegd. De Spurs moeten 250.000 euro betalen wegens het niet opstellen van Tim Duncan, Danny Green, Manu Ginobili en Tony Parker in het duel tegen Miami Heat van donderdag. Zij kregen rust met het oog op het zware speelschema.

"De Spurs besloten vier van hun beste spelers niet beschikbaar te stellen voor hun enige bezoek aan Miami. Het team deed dat zonder de Heat, de media en de NBA tijdig te informeren", zei NBA-baas David Stern, die vond dat de Spurs daarmee 'de competitie en de fans een slechte dienst hadden bewezen'. Clubs zijn het verplicht aan te geven wanneer een speler niet kan meedoen vanwege een blessure.

Overige uitslagen
Toronto Raptors - Phoenix Suns 101-97
Charlotte Bobcats - Philadelphis 76ers 98-104
Orlando Magic - Brooklyn Nets 86-98
Boston Celtics - Portland Trail Blazers 96-78
New York Knicks - Washington Wizards 108-87
Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 111-113
Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 95-85
Sacramento Kings - Indiana Pacers 92-97
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 122-103


Memphis Grizzlies blijven goed presteren in NBA (Foto: Novum)