Van den Brom hekelt Belgische ontslaggolf

Boris (borisz)

Trainers worden om de haverklap ontslagen in België. Anderlecht-trainer John van den Brom heeft zich daar nu fel tegen uitgesproken.

De Nederlander Adrie Koster was deze week de zesde trainer al die op straat werd gezet in de Jupiler Pro League. De voorzitter van Beerschot meende nog dat het niet aan Koster lag, maar niet aan de spelers. Ron Jans was bij Standard Luik de eerste dit seizoen. Daarna volgden Georges Leekens (Club Brugge), Trond Sollied (AA Gent), Bob Peeters (Cercle Brugge) en Chris Janssens (Lierse SK).

"Bij onze noorderburen moet er al heel wat gebeuren vooraleer een club zijn sportieve baas de laan uitstuurt. Dit seizoen zette alleen NAC Breda zijn coach aan de deur. Niet zo in België, waar met de herfstbladeren ook de trainers vallen als vliegen", aldus Van den Brom in Het Nieuwsblad.

De trainer van koploper Anderlecht heeft zich goed ingelezen. "Ik lees dat jullie land wereldwijd op de tweede plek staat inzake het ontslaan van coaches. Dit is een slechte ontwikkeling voor het Belgische voetbal. Als ik die voorzitter hoor zeggen dat Koster zeker blijft tot het eind van het seizoen, om hem daarna eruit te gooien, dan stel ik daar vragen bij. Hoe serieus kun je die mensen dan nog nemen? Dat zeg ik heus niet omdat Koster ook een Nederlander is."