Perez noemt zichzelf al titelkandidaat

Peterselieman

Nieuwbakken McLaren-coureur Sergio Perez vindt dat hij komend Formule 1-seizoen al mee moet gaan doen om de titel. De 22-jarige Mexicaan maakte dit jaar bij Sauber zoveel indruk dat hij nu de naar Mercedes vertrokken Lewis Hamilton mag vervangen bij McLaren.

"Ik wil titels bij dit team winnen dus dan wil ik dat volgend jaar al doen. Het wordt een lang seizoen dus het is belangrijk dat ik goed voorbereid begin en aan hun verwachtingen voldoe." Perez stond in Maleisië, Canada en Italië op het podium, maar pakte geen enkel punt meer sinds hij voor McLaren tekende. Zelf maalt hij daar niet om. "Men zoekt in de F1 graag verbanden dus nu gebeurde dat met mijn contract bij McLaren. Ik ben een professionele rijder en een loyaal iemand. Ik ben Sauber erg dankbaar."

Volgend jaar krijgt hij met een hoger verwachtingspatroon te maken. "Je krijgt altijd extra aandacht als je vooraan rijdt. Als je het goed doet ben je de held en als je slecht presteert kun je er niets van. Daar moet je aan wennen maar bij Sauber heb ik al een voorproef gehad. Toen ik op het podium stond was ik een superster en toen ik het niet goed deed was ik een coureur die te veel fouten maakte."

Dit jaar liet ook McLaren veel steken vallen. De Mexicaan hoopt dat dit volgend jaar anders is. "Dit jaar had het team veel betrouwbaarheidsproblemen. Als dat niet zo was hadden ze voor de titel gevochten. Het team kan dus een heel snelle auto maken en daarom moeten de verwachtingen hoog zijn. We moeten elke race kunnen winnen."