Leidenaren boos op dwarse rederij

Stefan

Rederij Rembrandt heeft het voor elkaar om half Leiden tegen zich in het harnas te jagen. Het bootjesverhuurbedrijf wist gisteren bij de rechter een verbod los te krijgen voor een gelegenheids-ijsbaan op het water voor het gemeentehuis.

De ijsbaan die ruim 17.000 mensen in een maand tijd over de vloer krijgt wordt al jaren op deze plek neergezet. Met als gevolg dat rondvaartboten een maand niet door dit stukje water kunnen varen. En dat is inkomstenderving zeggen ze bij Rembrandt. De site van Rembrandt vermeldt echter de maand december niet als vaarseizoen.

Nadat er een storm van protest losbarstte ging de rederij vandaag met de gemeente om tafel. Uiteindelijk werd Rembrandt met een zak geld afgekocht, aldus de lokale omroep SleutelstadFM. De gemeente beaamt dat, maar rederij Rembrandt ontkent. Ze dreigen zelfs met juridische stappen als Sleutelstad FM niet weghaalt dat er wordt betaald. Verder krijgt Rembrandt een aanlegplaats bij de ijsbaan. Leidenaren zijn blij dat de ijsbaan er komt maar zijn nog steeds woedend omdat Rembrandt er met een zak geld vandoor gaat. 

Vorig jaar probeerde Rederij Rembrandt ook al de locatie van het GlazenHuis van 3FM tegen te houden, die kwam namelijk naast de rederij te liggen. Ook toen werd Rembrandt afgekocht. De ijsbaan gaat volgende week vrijdag open op de Nieuwe Rijn in Leiden.