AZ-middenvelder Elm weer terug tegen Utrecht

Peterselieman

AZ kan zondag in de wedstrijd tegen FC Utrecht weer beschikken over Viktor Elm. Dat zegt coach Gertjan Verbeek vrijdag. De Zweedse middenvelder is weer fit na een voetblessure, die hem de afgelopen tijd aan de kant hield. Aanvoerder Nick Viergever is een twijfelgeval. Zaterdag, na de laatste training, wordt beslist of hij fit genoeg is om te starten.

De centrale verdediger kreeg vorige week tegen Feyenoord een tik op de zijkant van het scheenbeen. "Er is vocht ingekomen waardoor de boel onder druk kwam te staan. Ook is er is irritatie aan het botvlies", zegt Verbeek.

Over wie Verbeek zeker niet kan beschikken, is Dirk Marcellis. De rechtsback is voor twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart tegen Feyenoord. Ruud Boymans, Maarten Martens en Fernando Lewis ontbreken wegens blessures al langer bij de Alkmaarders. De eerste trainde vrijdag weer voor het eerst mee met de groep maar is nog niet wedstrijdfit.

FC Utrecht mist in het thuisduel ten opzichte van vorig weekeinde een speler. Verdediger Dave Bulthuis zit een schorsing uit vanwege zijn rode kaart tegen N.E.C. Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Marcus Nilsson en Yassin Ayoub zijn er wegens blessures niet bij.