FOK! wat een weer...Lokaal even wit?

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Zoals verwacht bleef het gisteren in het oosten en zuiden erg mistig weer. De temperaturen liepen daarbij niet verder op dan 2 tot 4 graden. In het westen bleef het tot de avond op veel plaatsen droog en scheen de zon geregeld. In de avond kwamen er vanuit het noordwesten buien het land binnen en deze buien begonnen een winters karakter te krijgen.

Vooral later vandaag neemt de kans op buien opnieuw toe en deze kunnen dan nog wat actiever worden dan gisteren en op méér plaatsen van natte sneeuw vergezeld gaan. Het zou wel eens kunnen zijn dat het hier en daar even wit gaat worden, want in een bui zakt de temperatuur een paar graden, want met 4 graden in de zon als hoogste temperatuur kan de neerslag in een bui dus even volledig in sneeuw overgaan. In de kustprovincies is die kans overigens erg klein. Om het plaatje compleet te maken wil ik de kans op een klap onweer ook niet volledig uitsluiten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig van kracht.

Volop winter inmiddels ook in Finland en Rusland. In Moskou was er zelfs sprake van de zwaarste sneeuwval sinds 45 jaar. Plaatselijk viel er 15 tot 35 cm sneeuw.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

BuitjeEen herfstig plaatje uit Haarlem.