Ferrari accepteert uitleg over inhaalactie Vettel

Peterselieman

Ferrari dient geen klacht in tegen wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel. Dat heeft de Italiaanse renstal vrijdag bekendgemaakt. De Red Bull-coureur zou zondag tijdens de Grand Prix van Brazilië Jean-Éric Vergne onjuist hebben ingehaald. Autosportfederatie FIA had donderdag al laten weten geen zaak te openen tegen de 25-jarige Duitser.

Ferrari had de FIA gevraagd om uitleg over het incident. Op beelden is te zien dat Vettel Vergne inhaalde nadat er met de gele vlag was gezwaaid. Het is dan verboden om in te halen. Pas na de inhaalactie van de Duitser verscheen weer groen licht, een teken dat rijders weer mogen inhalen.

Een steward had echter eerder al met een groene vlag gezwaaid. Volgens de FIA-regels gaat een groene vlag voor een groen licht. De FIA beoordeelde de actie daarom als legitiem. Als Vettel wel was bestraft zou Alonso wereldkampioen zijn geworden.

Ferrari stelt nooit de intentie te hebben gehad de uitslag van de race te veranderen. "We hebben duizenden e-mails over het incident ontvangen. Het voelde als onze taak om de FIA te vragen naar het incident te kijken, dat mogelijk een schaduw werpt over het kampioenschap", stelt de renstal. "Met de uitleg van de FIA beschouwen wij de zaak als afgedaan."


Ferrari accepteert uitleg over inhaalactie Vettel (Foto: Novum)