Geen Grand Prix van Frankrijk in 2013

Peterselieman

In 2013 zal er definitief geen Grand Prix van Frankrijk op de Formule 1-kalender staan, zo meldt de Franse krant L'Équipe. Zowel Magny-Cours als Paul Ricard toonde interesse in de race, maar beide circuits waren niet in staat om op tijd een voorstel in te dienen bij de Franse autosportfederatie FFSA.

Er wordt al langer gesproken over de terugkeer van de Grand Prix van Frankrijk op de kalender. In eerste instantie zou dit afwisselend met de Grand Prix van België zijn, maar na de Franse presidentsverkiezingen ging er een streep door dit voorstel. Daarna probeerde Frankrijk het op eigen kracht, maar ondanks dat er een plaats op de kalender vrijkwam door het voor 2013 wegvallen van New Jersey slaagden Magny-Cours en Paul Ricard er niet in om op tijd een voorstel in te dienen. Daarom zal de kalender voor volgend jaar waarschijnlijk negentien races tellen.

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Alain Prost, ambassadeur van Paul Ricard, legt in Le Figaro uit waarom. "Er was niet genoeg tijd. Het was onmogelijk om dit voor 2013 nog voor elkaar te krijgen. Er waren twee obstakels. Ten eerste ontbrak bij Bernie Ecclestone de echte wil om terug te keren naar Frankrijk en dan is er nog het financiële verhaal."