De la Rosa: "Geen Spaans team meer in F1"

Peterselieman

Pedro de la Rosa heeft toegegeven dat afgelopen zondag in Brazilië het HRT F1 Team in zijn huidige vorm de laatste race heeft gereden. Eigenaar Thesan Capital wil het team graag kwijt en mocht er niet binnen enkele weken een koper worden gevonden dan is het half december einde verhaal voor het pas drie jaar oude team.

De la Rosa sprak met de televisiezender Antena 3 "We zijn het seizoen met zoveel onzekerheid geëindigd over wat er zal gaan gebeuren. Gaan we door, gaan we de naam veranderen ... het geeft me een slecht gevoel, omdat elke keer dat ik met de monteurs praat het de laatste keer kan zijn dat we samenwerken. We zijn het project gestart met de intentie dat het voor de lange termijn zou zijn."

Hij vindt het jammer dat er geen Spaans team meer in de Formule 1 zal zijn. Het sprookje van het door Adrian Campos opgezette Campos Meta 1 lijkt na drie jaar ploeteren als een nachtkaars uit te gaan. Het beste resultaat was een dertiende plaats die Vitantonio Liuzzi vorig jaar in Canada behaalde.