Lotto-Belisol haalt Nederlander Bellemakers

Peterselieman

Lotto-Belisol heeft zich versterkt met Dirk Bellemakers. De geboren Eindhovenaar tekende een contract voor een seizoen, meldt de Belgische wielerploeg dinsdag. Bellemakers is als vervanger aangetrokken van Gianni Meersman, die tegen de verwachting in vertrok en zich verbond aan concurrent Omega Pharma-Quick-Step.

Bellemakers is blij dat hij na zes jaar Landbouwkrediet de kans krijgt om hogerop te gaan. "Nu is het aan mij om die kans met beide handen te grijpen. Als 28-jarige de stap zetten naar een WorldTourploeg lijkt laat, maar door het afmaken van mijn studie commerciële economie zette ik pas de laatste twee jaar alles op de koers", zegt hij. Bellemakers denkt daardoor nog veel progessie te kunnen boeken.

De in Lommel wonende Bellemakers belandde in 2007 als stagiair bij Landbouwkrediet en werd een jaar later profrenner. Bellemakers boekte in dienst van de Belgen twee overwinningen. In 2008 won hij de GP Stad Geraardsbergen en vorig jaar zegevierde hij in de Sint-Elooisprijs Ruddervoorde. Bellemakers kan op heuvelachtig terrein goed uit de voeten.