Räikkönen kijkt tevreden terug op seizoen

Niels (DerMeister)

Kimi Räikkönen kijkt met een tevreden gevoel terug op het afgelopen seizoen. De Fin maakte zijn comeback in de Formule 1 en verzamelde 207 punten. Dit was goed voor een knappe derde plaats in het eindklassement.

Voorafgaand het seizoen had Räikkönen, die zesmaal het podium wist te halen, geen gedetailleerd plan. "Ik probeerde gewoon mijn best te doen en punten te scoren. Natuurlijk moet je ook de race uitrijden. We hadden een goede auto en zijn niet al te veel betrokken geweest bij incidenten met anderen."

"Vooraf had ik niet echt bepaalde verwachtingen voor dit jaar, dus ik denk dat we een vrij goed seizoen hebben gehad. We hebben enkele goede resultaten behaald en hebben elke race uitgereden. Zeker vanuit betrouwbaarheidsperspectief hebben we een fantastisch jaar gehad", aldus de wereldkampioen van 2007.

Toch ziet Räikkönen wel een kleine smet op zijn jaar. "Qua resultaten had het beter kunnen zijn, maar het had ook veel slechter kunnen aflopen. Alles bij elkaar ben ik aardig tevreden."