Terugkeer Vormer naar Roda geen issue

Niels (DerMeister)

Volgens Gerard Wielaert keert Ruud Vormer op korte termijn niet terug naar Roda JC. Dat laat de technisch directeur van de Limburgers maandag weten.

"Ruud heeft laten zien dat hij een hele belangrijke speler kan zijn voor Roda, maar hij heeft net de stap gemaakt en het is dus ook onzin om te praten over een eventuele huur deze winter", zegt Gerard Wielaert in gesprek met RTV Rijnmond.

Vormer maakte deze zomer de transfervrije overstap van Kerkrade naar Rotterdam, maar zijn eerste seizoenshelft is vooralsnog niet heel succesvol. De middenvelder staat in de pikorde achter reserve-aanvoerder Jordy Clasie. Het is tot op heden nog niet gelukt om de Oranje-international uit de basis te spelen.

"Ruud speelt net een half jaar bij Feyenoord en laat hij daar nou eerst is één seizoen vol maken en kijken hoe hij zich dan ontwikkelt", vervolgt Wielaert zijn verhaal. "Op dit moment is het wat ons betreft niet aan de orde." De 24-jarige Vormer kwam dit seizoen tot vijf Eredivisiewedstrijden, waarin hij niet tot scoren kwam.