Atari-oprichter voorspelt mislukking Wii U

Redactie

Nolan Bushnell denkt dat de Wii U van Nintendo niet aanslaat en dat de dagen van Nintendo als marktleider geteld zijn. Dat heeft de oprichter van gamebedrijf Atari gezegd in een interview met de Amerikaanse krant New York Times. De Wii U is de opvolger van de Nintendo Wii en is vanaf vrijdag verkrijgbaar in Nederland.

"Ik ben echt ontzettend verbaasd", zegt Bushnell in het interview. De spelcomputer zal wel verkopen, maar heeft geen grote impact, denk hij. "Het voelt als het einde van een tijdperk." Atari stopte met het maken van spelcomputers toen Nintendo begin jaren tachtig de markt veroverde met de Nintendo Entertainment System, oftewel NES.

Niet iedereen is sceptisch over de toekomst van Nintendo en de Wii U. Robbie Back, voormalig topman van Microsoft, weigert Nintendo af te schrijven. De Wii U is niet veel krachtiger dan bijvoorbeeld de zes jaar oude Xbox 360, maar dat grafische kwaliteiten geen graadmeter voor succes zijn bewijst de Nintendo Wii met 97 miljoen verkochte spelcomputers.


Atari-oprichter voorspelt mislukking Wii U (Foto: Novum)