Bedrukte gezichten bij Marussia

Peterselieman

Het Formule 1-team Marussia leek vrijwel het hele seizoen op weg naar een tiende plaats in het constructeurskampioenschap en de daarbij behorende bonus. In de Grand Prix van Brazilië ging het alsnog mis toen Caterham-coureur Vitaly Petrov de elfde plaats voor zich opeiste en zo Caterham extra miljoenen bezorgde.

Glock had voor de Rus kunnen zitten, ware het niet dat hij na een tik van Jean-Eric Vergne slechts als zestiende kon eindigen. "Het resultaat spreekt voor zichzelf. We hebben vandaag pech gehad. Het is erg jammer, omdat we hier zo hard voor hebben gewerkt."

"We hadden alles voor elkaar, maar helaas reed Vergne tegen me op en daarmee verpestte hij mijn race. Het gebeurde namelijk vlak na de herstart en ik moest toen onder groen pitten. Vanuit het achterveld werkte ik hard, maar ik kon toen weinig meer uitrichten. Volgend jaar hebben we KERS en dan zullen we nog beter presteren."

Nadat Glock terugviel moest namelijk zijn collega Charles Pic de kastanjes voor Marussia uit het vuur halen. Sailliant detail hierbij was dat achter de Fransman de Caterham van Petrov reed en hij komend seizoen voor de groene brigade zal gaan racen. Petrov wist Pic te passeren en zo de felbegeerde tiende plaats in het kampioenschap te geven.