Schumacher opnieuw emotioneel bij afscheid

Peterselieman

Gisteren is er opnieuw een eind gekomen aan de meest succesvolle Formule 1-coureur allertijden Michael Schumacher. Net als zes jaar geleden moest de Mercedes-coureur in Brazilië problemen in de beginfase overwinnen om alsnog in de punten te eindigen, iets wat hem met een mooie zevende plaats lukte.

"In de openingsfase van de race viel ik terug met een lekke band. Hetzelfde overkwam me al in 2006. Gelukkig zal ik van nature nooit opgeven en altijd zoeken naar een oplossing. In dit geval viel dat positief uit." De 43-jarige Duitser heeft drie jaar lang met de Mercedes geworsteld, maar wist toch enkele fraaie resultaten te boeken. De zevende plaats op Interlagos mag in dit rijtje genoemd worden.

De zevenvoudig wereldkampioen kende een aantal fraaie duels, waaronder dat met Kimi Räikkönen. "De mensen komen hier voor een show, we kunnen ze die dan net zo goed ook bieden. Je moet altijd voor het maximale gaan. Dat deed ik, maar soms moet je ook je verlies kunnen nemen. Er was niet genoeg ruimte voor ons beiden en ik was verslagen."

Schumi lag enige tijd zesde, maar besloot in de slotfase deze plaats af te staan aan Sebastian Vettel die een stuk sneller was op het natte asfalt. Mede hierdoor kon de Red Bull-coureur zijn derde titel op rij pakken. "Het is mooi om te zien en ik ben verschrikkelijk trots op hem. Het is een goede vriend van mij. Het was een voor mij ook herkenbare situatie waarin hij zich bevond. In 2003 wist ik met één punt verschil in de laatste race het kampioenschap te winnen."

Voor Schumacher stond er in zijn laatste race weinig meer op het spel. Hij keek na afloop op emotionele wijze terug op zijn tweede periode in de Formule 1. "Het was een prachtige tijd. We hebben zowel spannende als moeilijke momenten gedeeld. Maar het mooiste was voor mij de voortdurende steun die ik kreeg van mijn fans. De afgelopen drie jaar waren voor mij op sportief gebied de moeilijkste, maar de fans zijn altijd achter me blijven staan."

FOK!sport zal later deze week uitgebreid aandacht gaan besteden aan de succesvolste coureur allertijden. De gehele carrière van Schumacher komt aan bod, evenals een aantal fraaie beelden uit het verleden.

Schumacher neemt afscheid van de Formule 1 (Foto: Pro Shots)