The Rolling Stones vieren jubileum

WebHawkjuh

The Rolling Stones stonden zondagavond op de planken in Londen met het eerste concert in een reeks jubileumshows. De rockers, die hun vijftigjarig bestaan vieren, vertoonden behalve hun rimpels weinig tekenen van veroudering en stonden maar liefst tweeënhalf uur op het podium.

"Het is fantastisch dat we dit nog steeds doen", sprak zanger Mick Jagger zijn fans toe. "En het is ook fantastisch dat jullie nog steeds onze platen kopen en naar onze shows komen. Dankjewel, dankjewel, dankjewel." Keith Richards was iets ongenuanceerder. "We zijn er nog", zei de gitarist, die in het verleden met drank- en drugsproblemen kampte. "Ik ben blij jullie te zien."

Verschilllende artiesten verrasten met een gastoptreden. Zo verschenen oud-Rolling Stones Mick Taylor en Bill Wyman op het podium en zong Mary J. Blige een duet met Mick Jagger. Jagger maakte nog een grapje over de hoge ticketprijzen. "Hoe gaat het met jullie daarboven in de goedkope stoelen", vroeg hij aan de mensen in de hoogste ringen van de 02 Arena. "Oh nee, ze zijn helemaal niet goedkoop, dat is het probleem." De goedkoopste kaartjes voor de concerten kostten honderdtwintig pond.

The Rolling Stones geven in totaal vijf jubileumconcerten. Na twee shows in Londen volgen optredens in New York en Newark.


De single Doom and Gloom van het jubileumalbum GRRR!