Michelin presenteert nieuwe sterrengids

anoniem_22072019025900

Michelin brengt maandag een nieuwe Nederlandse editie uit van zijn sterrengids. Toprestaurants en hun chefkoks horen of zij er een ster bij krijgen, moeten inleveren of hun ster mogen behouden.

De befaamde rode gids wordt gepresenteerd op de Hotel Management School Maastricht. Het is voor het eerst in jaren dat de gids weer echt wordt gepresenteerd. De afgelopen zes jaar hield de bandenfabrikant het steeds bij een persbericht.

Dat er nu weer een presentatie is, zegt volgens een woordvoerder van Michelin niets over eventuele bijzondere veranderingen in de gids. "Michelin bepaalt elk jaar weer in welk land de gids live gepresenteerd wordt. Dit jaar sprak een voorstel van de Hotel Management School Maastricht ons zo aan, dat we besloten de gids weer eens te presenteren."

Michelinsterren worden vergeven aan restaurants met een uitzonderlijk goede keuken en een correcte bediening. Vorig jaar kregen Nederlandse restaurants er zeven Michelinsterren bij. Nederland telt nog altijd twee driesterrenrestaurants: Oud Sluis in Sluis en De Librije in Zwolle. Zestien restaurants hebben twee sterren. In totaal hebben Nederlandse restaurants nu 122 sterren.