[NBA] Johnson leidt Nets langs Trail Blazers

Peterselieman

Brooklyn Nets heeft zondag zijn achtste seizoenszege geboekt in de NBA. De ploeg die dit jaar New Jersey verruilde voor Brooklyn won met 98-85 van Portland Trail Blazers. Joe Johnson was met 21 punten topscorer bij de Nets. Met vijftien punten en twaalf assists liet ook Deron Williams zich niet onbetuigd. Kris Humphries was goed voor veertien punten en tien rebounds.

Stadgenoot New York Knicks was al aan de negende zege van het seizoen toe. In Madison Square Garden werd het 121-100 voor de thuisploeg. Carmelo Anthony nam de Knickebockers weer eens op sleeptouw met 29 punten.

San Antonio Spurs had twee verlengingen nodig om de uitwedstrijd bij Toronto Raptors in winst om te zetten. De Raptors, die pas drie duels wonnen, dwongen dankzij twee vrije worpen van Jonas Valanciunas een verlenging af. In die verlenging was het Demar DeRozan die de Canadezen in de slotseconde opnieuw langszij bracht.

In de tweede verlenging namen de Spurs eindelijk afstand. Tony Parker, met 32 punten topscorer van de Spurs, scoorde het laatste punt van de Texanen: 111-106.