FOK! wat een weer...Rustiger

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Na het onstuimige weer van gisteren zal het vandaag weer wat rustiger weer gaan worden. De hoogste windsnelheden zijn gisteren gemeten op Vlieland en in IJmuiden. Daar werden windstoten van ruim 100 kilometer per uur gemeten. Elders langs de kust en op het IJsselmeer lagen de zwaarste windstoten wat lager. Op de foto hieronder zien we dat het ook in het binnenland hard heeft gewaaid.

Vandaag doen we het een stuk rustiger aan. Er is vrij veel bewolking en verspreid over het land zal er vandaag wat regen vallen. Toch sluit ik het zeker niet uit dat de zon er hier en daar ook nog even verrassend doorheen zal komen. De wind uit het zuid- tot zuidwesten is vandaag niet meer dan matig en langs de kust eerst nog vrij krachtig. De middagtemperatuur loopt vandaag op naar 10 graden. De komende dagen lijken overwegend bewolkt te gaan verlopen met af en toe wat lichte regen. Wel zullen de temperaturen gaan zakken en dit met name in de nacht.

De depressie van gisteren bracht bij ons niet al te veel regen, maar in Engeland was dat wel anders. De afgelopen week was het daar al bijzonder nat en gisteren kwam daar nog eens 50 tot 60 millimeter bij. Verder ook erg nat in Portugal en op Madeira. Erg zacht was het in Zuid-Frankrijk met plaatselijk 20 graden en dit allemaal onder invloed van dezelfde depressie.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

StormDe bladeren vliegen in het rond! Ook in de Achterhoek waaide het erg hard en Erwin Klein maakte deze schitterende foto.