[Bundesliga] Bayern München loopt steeds verder weg

Boris (borisz)

Bayern München heeft opnieuw goede zaken gedaan in de Bundesliga. De Duitse koploper boekte een eenvoudige 5-0 zege op Hannover 96. Schalke 04 en Eintracht Frankfurt, die als nummers twee en drie aan de dertiende speelronde waren begonnen, speelden in een onderling duel met 1-1 gelijk. Klaas-Jan Huntelaar maakte het doelpunt van Schalke.

Bayern had geen kind aan Hannover, dat donderdag in de Europa League met 0-0 gelijkspeelde tegen FC Twente. Al na een kleine drie minuten opende Javi Martinez de score, nog voor rust maakten Toni Kroos en Franck Ribéry er 2-0 en 3-0 van. Dante en Mario Gomez gaven de score voor Bayern in de tweede helft een nog mooier aanzien. Arjen Robben zat vanwege een hamstringblessure niet bij de selectie.

Schalke kwam dankzij Huntelaar, die in de Bundesliga al twee maanden droog stond, in de elfde minuut op voorsprong. De ploeg van trainer Huub Stevens kon daar echter maar twee minuten van genieten. Toen zorgde Stefan Aigner voor de 1-1, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Borussia Dortmund profiteerde van het gelijkspel van beide concurrenten en steeg dankzij een 2-1 uitzege op FSV Mainz van de vierde naar de tweede plaats. De doelpunten van Dortmund werden gemaakt door Marco Reus en Robert Lewandowski.

Bas Dost maakte zijn zesde competitietreffer voor VfL Wolfsburg. Zijn goal was voldoende voor een 1-1 gelijkspel bij Werder Bremen, waar voormalig Twente-speler Marko Arnautovic de doelpuntenmaker was. Greuther Fürth tegen FC Nürnberg eindigde in 0-0.

Bayern München heeft na dertien wedstrijden een voorsprong van negen punten op regerend landskampioen Dortmund. Schalke en Frankfurt volgen op tien punten.