Lens: "Dick zit er feller op dan Rutten"

Frank (franklop)

Jeremain Lens is niet bang om zijn huidige trainer bij PSV te vergelijken met de vorige. Hij vindt Dick Advocaat feller dan zijn voorganger. De aanvaller die weg wil bij PSV, werd gevraagd naar een vergelijking tussen Fred Rutten en Dick Advocaat. Rutten, van 2009 tot maart 2012 trainer van PSV, werd nog wel eens soft genoemd. Een misplaatste beschrijving, vindt Lens over de trainer die zondag met Vitesse in Eindhoven langskomt.

"Fred Rutten en Dick Advocaat zijn verschillende types. Rutten kan ook keihard zijn en kan evenmin tegen zijn verlies. Na een nederlaag wilde je de volgende dag echt niet in de kleedkamer komen", vertelde Lens aan De Telegraaf. "Of hij een prijzenpakker is? Hij heeft nog tijd om dat in te halen."

Uiteindelijk zit er meer pit in zijn huidige trainer, vindt Lens. "Toch zit Dick er wat feller op. Rutten is zachter. Zijn grote kwaliteit ligt in het mentale aspect. Als je niet brengt, wat je kunt, dan weet hij je op een bepaalde manier te prikkelen. Hij weet wat er in je hoofd speelt. Je doet Rutten tekort als je stelt dat Advocaat meer een winnaar is."