Frijns blij met kans bij Sauber

Peterselieman

Robin Frijns is blij dat hij op basis van zijn talent bij Sauber een kans heeft gekregen als reserverijder. De 21-jarige Nederlander heeft de plaats onder meer te danken aan zijn kampioenschap in de World Series by Renault en aan de Young Driver Test in Abu Dhabi waar hij een dag voor de Zwitsers mocht rijden.

"Ik ben verheugd over deze deal met Sauber. Het is mooi dat ik op basis van mijn talent de kans krijg en op deze manier in de Formule 1 terecht ben gekomen. Dit team heeft in het verleden bewezen jong talent de kans te geven. In deze rol van reserve- en testrijder kan ik alles leren wat met de Formule 1 te maken heeft. Ik wil alles in het werk stellen om een goede samenwerking met Sauber neer te zetten. Op deze manier kan ik me goed ontwikkelen en leren hoe het er in de F1 aan toe gaat. Ik ben teambaas Monisha Kaltenborn en Peter Sauber dan ook zeer dankbaar voor deze kans."

Kaltenborn is zeer te spreken over Frijns en gelooft erin dat hij een mooie toekomst voor zich kan hebben. "Nu we toezien op zijn carrière kunnen we beter zien wat hij in zijn mars heeft. We gaan hem zorgvuldig naar de Formule 1 begeleiden. Dat is een lange weg, maar Robin heeft de kwaliteiten om dat succesvol te doorstaan."