NHL schrapt all-star game

Boris (borisz)

De National Hockey League (NHL) heeft bekend gemaakt dat de jaarlijkse All-Star Game en alle wedstrijden tot en met 14 december definitief zijn afgelast vanwege de lock-out. Het 2013 All-Star Weekend zou eind januari in Columbus, Ohio worden georganiseerd.

In totaal is 1/3de van het reguliere seizoen afgelast. Ook de jaarlijkse buitenwedstrijd, de Winter Classic, is al afgelast. Komen de clubs en de spelersvakbond alsnog tot een akkoord, dan zullen er alleen reguliere wedstrijden en play-offs worden gespeeld. Verdere bijzondere evenementen zullen dit seizoen niet gepland worden.

Een akkoord leek eerder deze week dichtbij, maar tot grote teleurstelling van de spelers werd hun significante handreiking door de clubs wederom afgewezen. "De spelers hebben alles gedaan om ervoor te zorgen dat onze sport terug op het ijs komt," zei vakbondsleider Don Fehr over het hernieuwde aanbod.

Het NHL-seizoen zou eigenlijk op 11 oktober van start gaan, maar doordat de de spelers en teameigenaren geen nieuwe CAO hebben kunnen afsluiten leidt dit tot op heden tot een zogenaamde lock-out. De seizoensstart is derhalve voor onbepaalde uitgesteld en spelers mogen niet communiceren, laat staan trainen, met coaches en medewerkers van hun eigen team.