'Madonna heeft geen minderjarigen getraumatiseerd'

Redactie

Een Russische rechter heeft donderdag een miljoenenclaim die was ingediend tegen Madonna afgewezen. De zangeres zou, door zich tijdens een concert in Sint-Petersburg uit te spreken voor homorechten, minderjarigen hebben getraumatiseerd.

Volgens de Russische activisten die de aanklacht indienden, beïnvloedt Madonna's 'propaganda van perversie' op een negatieve wijze het geboortecijfer in Rusland, wat het land verzwakt omdat er door die 'homoseksuele propaganda' in de toekomst te weinig soldaten zullen zijn om Rusland te beschermen. Op een gegeven moment dreigde de rechter journalisten de rechtszaal uit te zetten, omdat ze te veel lachten.

"We zijn niet tegen homoseksuele mensen, maar tegen de propaganda van perversie onder minderjarigen", zei eiser Darya Dedova. "We willen de waarden van het traditionele gezin verdedigen, die momenteel in dit land in crisis verkeren. Madonna schond onze wetten en moet worden gestraft."

De rechter verwierp de aanklacht en de claim van 9,5 miljoen euro uiteindelijk. Madonna was niet in de rechtszaal aanwezig.

Homohaat is wijdverspreid in Rusland, vooral in Sint-Petersburg. De autoriteiten namen er begin dit jaar een wet aan die het promoten van homoseksualiteit onder jongeren strafbaar stelt.