Trainerswissels kosten Abramovich 106 miljoen

Niels (DerMeister)

Na het vertrek van Roberto di Matteo is Chelsea alweer toe aan de negende manager in tien jaar tijd. De trainerswissels hebben eigenaar Roman Abramovich tot nu toe maar liefst 106,5 miljoen euro gekost.

Toen Claudio Ranieri in de zomer van 2004 moest vertrekken, kreeg de Italiaanse coach een bedrag van 9,2 miljoen euro mee. Zijn opvolger, José Mourinho, kreeg in september 2007 een bedrag van maar liefst 27 miljoen euro. Na Mourinho verlieten Avram Grant en Luiz Felipe Scolari de ploeg met respectievelijk 7,4 en 19,2 miljoen euro.

Nadat Guus Hiddink kortstondig de leiding over het team had, kwamen Carlo Ancelotti en André Villas-Boas aan het roer. Abramovich gaf uiteindelijk aan beide trainers een bedrag van in totaal 43,5 miljoen euro mee toen ze werden ontslagen.

Abramovich zal daarnaast het salaris van zijn laatste slachtoffer, Di Matteo, betalen tot de Italiaan een nieuwe ploeg heeft gevonden. Het contact van Di Matteo liep nog anderhalf jaar door, wat neerkomt op een bedrag van bijna 7,5 miljoen euro.