UEFA opent onderzoek naar onsportieve Adriano

Redactie

Het controversiële doelpunt van Luiz Adriano dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen FC Nordsjælland blijft mogelijk niet zonder gevolgen. De Braziliaan van Shakhtar Donetsk is door de UEFA aangeklaagd voor onsportief gedrag. Als hij schuldig wordt bevonden, hangt hem mogelijk een schorsing boven het hoofd.

Adriano zorgde voor veel ophef door na een scheidsrechtersbal niet de ongeschreven code in acht te nemen. In plaats van de bal terug te bezorgen aan Nordsjælland maakte de spits misbruik van de situatie door tot ieders verbazing de beduusde Deense doelman te passeren en de 1-1 binnen te schuiven.

Shakhtar won de wedstrijd tegen Nordsjaelland uiteindelijk met 5-2. In het afsluitende duel tegen Juventus staat voor de Oekraïners alleen de groepswinst nog op het spel.

De tuchtcommissie van de UEFA buigt zich volgende week donderdag over de zaak. Bewezen moet worden dat Adriano de sport in diskrediet heeft gebracht door het 'schenden van de fatsoensnormen in het voetbal'. Zelf liet de Braziliaan woensdag weten geen spijt te hebben van zijn actie.