Force India gaat investeren in nieuwe technologie

Peterselieman

Het Formule 1-team Force India gaat 62 miljoen euro in nieuwe technologie investeren. De raad van bestuur van de renstal uit Silverstone heeft besloten dat de kapitaalinjectie nodig is om een sprong voorwaarts te maken.

Force India staat met de race in Brazilië voor de boeg zevende in het constructeurskampioenschap met 99 punten. De renstal pakt hiermee meer punten dan ooit, maar directe concurrenten Sauber en Williams hebben een streepje voor. Zo wist Williams dit jaar met Pastor Maldonado in Spanje een race te winnen en pakte Sauber meermalen een podiumplaats, iets waar Force India niet aan kan tippen. De vierde plaatsen voor Paul di Resta in Singapore en voor Nico Hülkenberg in België waren de hoogste posities.

Teambaas Vijay Mallya is trots op zijn renstal. "Terugkijkend op het seizoen hebben we alle reden om trots te zijn. We scoorden meer punten dan ik alle voorafgaande seizoenen en ieder jaar zijn we omhoog gegaan. We hebben geen babystapjes gemaakt, maar behoorlijk significante sprongen. Gegeven de middelen die we hebben, welke vaak nog uit de Jordan-tijd stammen, hebben we het extreem goed gedaan."

Nu is het tijd voor een nieuwe stap. "We hebben na de Grand Prix van Abu Dhabi in India een vergadering met de raad van bestuur gehad, waar we besloten hebben om vijftig miljoen pond (62 miljoen euro, red.) te gaan investeren in het team. We gaan fors in nieuwe technologieën investeren en we willen ons ontwerpteam meer middelen ter beschikking stellen om zo te proberen verder naar voren op de grid te geraken."