PSV zonder Van Bommel en Strootman tegen Dnjepr

Peterselieman

PSV mist donderdag in het Europa Leagueduel tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk Mark van Bommel en Kevin Strootman. Dat meldt de koploper van de Eredivisie woensdag. De twee middenvelders kampen met lichamelijke klachten. Luciano Narsingh en Jetro Willems worden in Eindhoven eveneens wegens lichte blessures aan de kant gehouden.

Met het oog op de topper van zondag tegen nummer drie Vitesse neemt coach Dick Advocaat geen risico met zijn belangrijke spelers. Van Bommel miste eerder dit seizoen al een aantal wedstrijden vanwege een knieblessure. Coach Dick Advocaat benadrukte op een persconferentie dat de vier niet fit genoeg zijn om aan de aftrap te verschijnen.

Dat PSV in Europa niet met het vaste basiselftal aantreedt kwam de club de afgelopen tijd op kritiek te sttan. "Ik snap dat niet zo", zegt Advocaat. "Als we morgen tegen Vitesse voor de competitie hadden gespeeld, had ik ze ook niet opgesteld. Ik vind het commentaar van andere trainers en bestuurders dan ook een beetje misplaatst."

De ploeg heeft overwintering in Europa niet meer in eigen hand. De Eindhovenaren zijn afhankelijk van resultaten van de andere ploegen. PSV staat onderaan in groep F met vier punten, evenveel als AIK Solna uit Zweden. Koploper Dnjepr uit de Oekraïne heeft er negen en nummer twee Napoli zes punten.