'Vitesse gaat in winterstop voor Leerdam'

Boris (borisz)

Kelvin Leerdam geniet de belangstelling van Vitesse. De club wil de middenvelder annex verdediger in de winter al naar Arnhem halen. Leerdam gaf bij Feyenoord onlangs aan dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. Sindsdien speelde hij geen minuut meer in het elftal van Ronald Koeman. De trainer geeft nu de voorkeur aan spelers die wél een toekomst hebben in Rotterdam.

Naast Vitesse is ook PSV geïnteresseerd. FC Twente hoorde in eerste instantie ook in dat rijtje thuis, maar voorzitter Joop Munsterman heeft al aangegeven dat de Tukkers Leerdam niet naar Enschede gaan halen.

Daar Leerdam in de zomer transfervrij is, hoopt Feyenoord hem in de winterstop te verkopen. Volgens het Algemeen Dagblad heeft Vitesse geen moeite met de transfersom die voor de Feyenoorder wordt gevraagd.

Leerdam heeft geen haast met een vertrek. De speler van Jong Oranje wacht op de juiste club. Wanneer deze er in de winterstop niet bijzit, wacht hij geduldig tot de zomer om dan transfervrij naar een nieuwe club te gaan.